Back to Home

Pardas • Sumoll rosat 2019 – Nota de tast

El color rosa cirera intens amb reflexos preciosos de coure vermellós és el primer que m’ha sorprès d’aquest vi elaborat pel celler Pardas, pioner en l’elaboració de vins amb la varietat sumoll des de l’any 2005.
    En Ramon Parera i en Jordi Arnan van fundar aquest projecte situat a Can Comas, a Torrelavit, l’any 1996 i s’encarreguen del 100% del procés d’elaboració des del conreu de la vinya fins que el vi es fa rajar a l’ampolla. Les varietats que cultiven són: cabernet franc, monastrell, cabernet sauvignon, malvasia de Sitges, xarel·lo i sumoll.
    Es pot dir que la seva viticultura és de mínima intervenció degut al conreu ecològic i de secà estricte, a la conservació de la coberta vegetal espontània i a l’adobat limitat, tot plegat perquè la planta se’n surti amb els seus propis mitjans, en la mesura que es pugui, i produeixi raïms que expressin al màxim la força i l’empremta d’una terra i d’una manera de treballar respectuosa amb el caràcter varietal.
    Però tornem al vi. El color tan bell presagia una experiència molt agradable i intensa. I així és: brillant i cristal·lí, aquest sumoll amb tres mesos de maduració en dipòsit d’acer inoxidable parla de fruites vermelles madures amb un punt llaminer i d’herbes fresques mediterrànies amb un toc anisat subtil. És suau, molt fresc i té una vivesa que ens fa somriure. En boca també he trobat les fruites vermelles i un punt amargós, el suficient com per trobar-lo excitant.
 

    Per a mi: un vi franc, llarg, excitant i gastronòmic.

    A casa el vam maridar amb uns dumplings casolans farcits de llagostins, cap de llom de porc i pollastre, verdures i fonoll, i els vam mullar amb salsa Teriyaki.

Pardas Sumoll rosat 2019
Celler Pardas
DO Penedès


Coneixes la meva novel·la? Pots saber-ne tots els detalls i explorar un fragment clicant a la portada 🙂 Kà.

Leave a Reply