Back to Home

La Maca 2018 – Petit relat

Què la coneixeu, la Maca? Jo sí. És la noia que espiava des del finestral de classe a l’hora del pati. Tot sovint em quedava a l’aula amb l’excusa de repassar els problemes de matemàtiques que em recomanava el tutor i, és clar, després suspenia i em tocava estudiar durant les vacances. Vaig tornar a coincidir a l’institut amb la minyona —què dic, minyona— la mossa que em va fer somiar fins acabar l’educació primària durant el curs i a l’estiu; el temps impregnat de fragàncies de flor blanca a les vesprades caloroses, de talls dolços de meló groc a la platja i de brioix per berenar a ca els tiets. Ella em demanava de tant en tant els apunts de les classes que faltava perquè sovint feia campana per xalar amb els seus amics al bar. Llavors, quan s’ajupia per remenar entre els fulls jo m’hi acostava per flairar el perfum de vainilla i nectarina que emanava dels seus cabells sense que ella se n’adonés. Devien ser tan sedosos…
    A classe, des del pupitre, em mirava la seva trena rossa ben pentinada. Li arribava gairebé fins a la cintura i es movia sinuosa quan ella remenava a dins l’estoig per triar els retoladors amb què subratllava els textos. M’encantava el seu posat seriós fent punta al llapis de fusta de cedre i la seva veu lleugerament aspra quan responia les qüestions de la professora.
    Un matí, quan començàvem la classe d’història, no s’hi va presentar. Vaig esperar pacientment fins al sendemà, però tampoc no va venir. Tota una setmana de classes soporíferes gairebé va acabar amb mi. Vaig pensar, ves quines coses, que no tornaria a veure-la i que el meu món s’acabaria definitivament. Però el següent dilluns va reaparèixer a l’aula i el meu cor es va revoltar quan vaig veure que s’acostava a mi amb decisió.
    “Tens els apunts d’aquesta setmana?”

•••

La Maca 2018
Gramona
DO Penedès

Dona una ullada a la nota de tast de La Maca 2018

•••

Coneixes la meva novel·la? Pots saber-ne tots els detalls i explorar un fragment clicant a la portada 🙂 Kà.

Leave a Reply